ТРАНСПОРТНИ НОВИНИ ЗА ДЪЛГИТЕ КОМПОЗИЦИИ И ПРАВИЛАТА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ИМ

ЗА ДЪЛГИТЕ КОМПОЗИЦИИ И ПРАВИЛАТА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ИМ

За дългите композиции и правилата за движението им

Темата за транспорта, включващ камиони с дължина 25,25 метра, предизвиква все по-голям интерес в Европа. В 5 държави те вече могат да се движат.

За съжаление липсва ясна и пълна информация за това какво е позволено и какво не, освен това че подобни композиции могат да се движат в малко на брой европейски държави. Предоставяме ви информация за пет държави, в които композиции с дължина 25,25 метра могат да се движат. Условията и най-вече правните изисквания за това обаче много варират във всяка една от държавите.


Във Финландия камиони с дължина 25,25 метра могат да пътуват на практика по всички пътища, с максимална допустима маса от 76 тона и височина до 4,4 метра.

В Швеция максимално допустимата маса е 64 тона, като няма граници на височината. Здравият разум предполага, обаче, че не бива да се надвишава височината от 4,5 метра. Именно за такива превозни средства се изграждат виадукти. Що се отнася до пътната достъпност, това зависи от общото тегло. 25-метровите композиции с тегло до 40 тона могат да се движат по всички пътища, докато по-тежките превозни средства трябва да се придържат само към първокласните пътища на страната.

В Дания изискванията са по-ограничителни. Максимално допустимото тегло е 60 тона, максималната височина е 4 метра, а системата EBS трябва да работи за всички оси. Съществува и списък с пътища, на които е разрешено движението на такива превозни средства.

В Германия 25-метровите камиони трябва да са леки. Максимално допустимата им маса не може да надхвърля 40 тона или евентуално 44 тона за ремаркетата за интермодален транспорт. Максималната височина е 4 метра, а закаченото ремарке трябва да е оборудвано със завиващи оси. Както и в Дания, трафикът е разрешен по определени пътища и е абсолютно забранен в Берлин и прилежащите му райони. Ако удобният за превозвача път не е в списъка с разрешени пътища, фирмата може да кандидатства за разрешително за преминаване през него.


В Холандия ситуацията е противоположна - ако ремаркето има завиващи оси, то те трябва да се блокират. Максимално допустимата маса е 60 тона, височината 4 метра. Има и някои други специални формални изисквания. На първо място транспортната компания трябва да има разрешение да превозва 25-метрови композиции. За да се получи такова разрешение, шофьорът трябва успешно да издържи изпит, за да управлява по-дълго от стандарта превозно средство. Изпитът се състои от устна теоретична и практическа част.АМ „Тракия“:Област София:- Ограничено е движението по пътната връзка София – Костенец на пътен възел &...

ОПУ-Благоевград:Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: няма.Ремонтни дейности:Път ІІІ-198: Д...

ОГРАНИЧЕНИЯ В ДВИЖЕНИЕТО НА МПС ПО ПЪРВОКЛАСНАТА ПЪТНА МРЕЖА: - път I-1 /Е79/ Граница Румъния-Видин-Монтана-Враца-С...

Пътна полиция започва акция за контрол на скоростта по пътищата До края на седмицата засилено полицейско присъствие ще и...

Всички новини »

 
CargoAgent.net - БОРСА ЗА ТРАНСПОРТ И ТОВАРИ


Cargoagent.net е интернет транспортна борса, предлагаща услуги в транспорта и спедицията, за фирми от България, Балканите и цяла Европа. Нашата борса за транспорт и товари предлага решения за мениджърите на транспортни , спедиторски и търговски фирми, които им помагат да изпълняват своите задачи по-бързо, по-лесно и по-ефективно.

С помощта борса за товари и транспорт Cargoagent.net ще ви бъде по-лесно да уплътните курсовете на своите камиони или да намерите транспорт за своите товари.

CargoAgent.NET
За контакт: България, София
Телефони: 02 958 64 78, 0888 366 366
Facebook: Cargoagent Net


Понеделник - Петък (9:00 - 18:00)

Copyright (c) 2007-2015 Cargoagent.NET