ТРАНСПОРТНИ НОВИНИ 80 КМ/Ч МАКСИМАЛНА СКОРОСТ ВЪВ ФРАНЦИЯ ПО ПЪТИЩАТА

80 КМ/Ч МАКСИМАЛНА СКОРОСТ ВЪВ ФРАНЦИЯ ПО ПЪТИЩАТА

80 км/ч максимална скорост във Франция по пътищата

Френското правителство реши да намали максимално разрешената скорост по двупосочните пътища в страната от 90 км/ч на 80 км/ч.

Целта е да се намали тревожният ръст на жертвите по тези пътища през последните няколко години. Няколко предишни правителства само се заиграваха с идеята, като средство за намаляване на загиналите, но така и не стигаха до реалното прилагане на непопулярната мярка. Иначе загиналите достигнаха почти 3500 души през 2016 г. Около 55% от тях - 1911 души, са загинали по второстепенните пътища - двупосочни, без разделителна мантинела, като от този тип във Франция пътищата са с обща дължина около 400 000 км. Причината за 32% от тези смъртни случаи е превишена или несъобразена скорост, което с много превишава делът в градски условия.


Правителството смята, че намаляването на максималната скорост, което влиза в сила на 1 юли тази година, може да спаси 350-400 човешки живота годишно. „Това ще намали броя на произшествията, както и тежестта им“, заяви премиерът Едуар Филип. Той посочи, че при пътни инциденти по време на празниците в края на годината са загинали 105 души.

Друга мярка, обявена от премиера, ще бъде временно отнемане на шофьорската книжка, ако водачите извършат нарушение, докато са говорели или пишели съобщения по мобилните си телефони. През 2016 г. във всеки десети инцидент по пътищата е „бил замесен“ мобилен телефон, уточни премиерът Филип. В момента наказанието е 135 евро глоба и отнемане на 3 точки от 12-те в талона.АМ „Тракия“:Област София:- Ограничено е движението по пътната връзка София – Костенец на пътен възел &...

ОПУ-Благоевград:Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: няма.Ремонтни дейности:Път ІІІ-198: Д...

ОГРАНИЧЕНИЯ В ДВИЖЕНИЕТО НА МПС ПО ПЪРВОКЛАСНАТА ПЪТНА МРЕЖА: - път I-1 /Е79/ Граница Румъния-Видин-Монтана-Враца-С...

Пътна полиция започва акция за контрол на скоростта по пътищата До края на седмицата засилено полицейско присъствие ще и...

Всички новини »

 
CargoAgent.net - БОРСА ЗА ТРАНСПОРТ И ТОВАРИ


Cargoagent.net е интернет транспортна борса, предлагаща услуги в транспорта и спедицията, за фирми от България, Балканите и цяла Европа. Нашата борса за транспорт и товари предлага решения за мениджърите на транспортни , спедиторски и търговски фирми, които им помагат да изпълняват своите задачи по-бързо, по-лесно и по-ефективно.

С помощта борса за товари и транспорт Cargoagent.net ще ви бъде по-лесно да уплътните курсовете на своите камиони или да намерите транспорт за своите товари.

CargoAgent.NET
За контакт: България, София
Телефони: 02 958 64 78, 0888 366 366
Facebook: Cargoagent Net


Понеделник - Петък (9:00 - 18:00)

Copyright (c) 2007-2015 Cargoagent.NET